Typ 2-diabetes på riktigt!

Jun 232015
 

Här lite fakta om mig, Bengt Z-600 deltagare

Min sjukdomsbild 2015-02-20
Diabetes typ 2:
Mediciner, Metformin, Januvia, Glibenklamid.
Blodtrycksmedicin Metopolol, Enalapri, Amlodipin, Aurobindo.
Vikt när vi började: 95,3 Kg och midjemått: 119 cm
IMG_3767

Projektet för mig startade med ett möte på Z-gränds Hälsocentral här i Östersund. Det var med Diabetessjuksköterskan Ewa från Hälsocentralen och Lena, sjuksköterska på Hälsobyrån samt de andra sex utvalda till projektet. Alla med patienter med övervikt och typ 2-diabetes.

Vi fick en kort information och ”inskrivning” och invägning, och mätning av midjan.

Ewa samt Lena talar om att vi inte skall ta någon diabetesmedicin alls förutom 2 personer som ska fortsätta med låga insulindoser. Alla skall börja med Slanka Maxi Kickstart för snabb viktminskning. Det är VLCD, Very Low Calore Diet. För oss blev det Slankas Milkshake/Soppor/Gröt +3 liter vatten per dag.

Oj va tufft tänker jag, men första veckan gick över förväntan bra. Jag minskade min vikt med 3,8 kg och midjeomfånget med hela 10 cm, herregud, hur är det möjligt?? Jag får göra nya hål i skärpet, meeeen det är smällar man får ta.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)